ṧαẞαẏα ♥ ȋᵯᵯḭᵰϵᵰᵵ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ṧαẞαẏα ♥ ȋᵯᵯḭᵰϵᵰᵵ

منتدى ṧαẞαẏα ♥ ȋᵯᵯḭᵰϵᵰᵵ ارسمي
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكشري المصري على اصوله

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
الصوت الندي

الصوت الندي


عدد المساهمات : 24
تاريخ التسجيل : 13/12/2012
العمر : 26
الموقع : الرياض

الكشري المصري على اصوله Empty
مُساهمةموضوع: الكشري المصري على اصوله   الكشري المصري على اصوله Icon_minitimeالأربعاء ديسمبر 19, 2012 10:09 pm

الكشري المصري على اصوله 450346475
المقادير
علي حسب عدد أفراد الاسرة
عدس أبو جبه يعني اللي فيه قشرة غامقه
رز مصري
مكرونه حجم صغير
بصل مقطع شرايح رفيعه ومقلي
صوص طماطم مكونه من
بصل مفروم ناعم + ثوم مفروم + طماطم مفرومه ف الخلاط
ملح + فلفل أسود + كمون + شطه حاره
صوص الثوم والخل
مكون من :
خل + ماء + ثوم مفروم + شطه+ ملح + كمون

طريقتي بالتفصيل يمكن تكون مختلف شويه ولكن الطعم مركز وأحلي من المطاعم بكتيييييييير
اولاً
بحمر البصل الاول في زيت غزير عشان يكون مقر مش
وافرده علي ورق مطبخ ليمتص الزيت الزائد
ثم أرش عليه قليل من الملح والكمون بيعطي طعم رائع للبصل
ودي صورة البصل المقرمش
وخلي بالك أوعي تغمقي لونه عشان مش يكون طعمه مر
بعد كده طبعا أنا بقول الخطوات بالترتيب عشان نستفيد بالزيت اللي حمرت فيه البصل
وكمان لان الزيت بيكون أخد طعم البصل
باخد الزيت واطبخ بيه العدس والرز والمكرونه
وبكدة استفدت منه بدل ما ارميه
وف نفس الوقت بيعطي طعم حلو
المهم نضع قليل من الزيت في حله ع النار
ثم الماء وشوية بصل من اللي قليناه
ولما يغلي الماء نضع العدس المغسول والمصفي
واحط كمون أهم شئ
وكتري كمية الماء لان هاناخد منه للرز
ولما يقرب ع الاستواء نضع الملح
أه ونسيت بحط مع العدس نصف مكعب ماجي
وبعد ما يستوي بصفيه من الماء واسيب العدس شويه ع نار هادئه
لغاية مايتبخر من المايه وينشف تماماً
ثم في إناء اخر نضع شويه من زيت اللي قليت بيه البصل
وأضيف ماء العدس واظبط الملح ولما يغلي أضيف الرز
واخليه يستوي عادي ذي طريقة الرز العاديه
بعد كده
المكرونه
ودي طريقتي فيها مختلفه شويه
بدل ما أسلقها ويكون مش لها طعم
بطبخها مثل الرز تمام
في إناء نضع شويه زيت
ثم الماء ومكعب ماجي وشوية فلفل اسود وملح
واخليهم يغلوا ثم أضيف المكرونه
مع مراعاة ان تكون كمية الماء يادوب تغطي وجه المكرونه
وأهدي النار جداً
واخليها تستوي مثل الرز
ودي بتكون طعمها احلي بكتيير من المسلوقه
خدتوا بالكوا من كمية المايه
وكمان بعد ما استوت مفلفله ولذيذة
بعد كده نجهز الصوص
نضع بصله صغيرة مفرومه ناعم مع فصين ثوم مفرومين ونشوحهم شويه ع النار
ثم نضيف الطماطم المعصورة
ومعلقه كبيرة خل
وملح وفلفل اسود وشطه للي بيحب الحراق
بس أكيد الكشري لازم يكون حار جداً
ونسيب الصوص يتسبك تماماً ع النار
بعد كده نجهز صوص
الثوم بالخل
وكمان طريقتي فيه مختلفه شويه
في إناء صغير نضع
3 فصوص ثوم مهروسه
وربع كوب خل
وماء
وملح وفلفل اسود وكمون وشطه مجروشه
واخليهم يغلوا غلوة واحدة ع النار
عشان كل حاجه تأخذ من بعضها ف الطعم
او تجهزيه ع البارد وتسبيه منقوع مع بعضه وتسبيه ف التلاجه بضع ساعات
وكمان قليت معاه باذنجان علي طريقتي
لزوم التحابيش وكمان بيفتح النفس
الكشري المصري على اصوله 292801127
نيجي بقي للكشري
نضع طبقة من الرز
ثم العدس
ثم المكرونه
وهكذا حتي تنتهي الكميه
ونرش البصل ع الوجه
وعند التقديم نضع الصوص
بحد بجد لذيذ وطعمه خيال
وممكن تغيري ف الترتيب
تخلي المكرونه طبقه اولي ثم الرز ثم العدس
ذي ماتحبي
المهم هو في الاخر كشري ههه
أتمني تجربوه
متأكده إنه ها يعجبكوا
في رعاية الله وأمنه
ولا تنسوني من دعواتكم الصالحه
والحمد لله الذي أطعمنا وسقانا وكفانا فكم ممن لا كافي له ولا مأوي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
join

join


عدد المساهمات : 107
تاريخ التسجيل : 16/12/2012
الموقع : بيضة الاسلام

الكشري المصري على اصوله Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري على اصوله   الكشري المصري على اصوله Icon_minitimeالأربعاء يناير 09, 2013 4:28 pm

thanks.......
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
DodY
{••المديرات••}
DodY


عدد المساهمات : 92
تاريخ التسجيل : 01/11/2012
العمر : 24
الموقع : مصر

الكشري المصري على اصوله Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري على اصوله   الكشري المصري على اصوله Icon_minitimeالخميس يناير 10, 2013 5:56 pm

بجد موضوع كتيييييير رائع ** بحب بلدى موووووووت ** ومشكورة على المجهود I love you I love you I love you farao
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر




الكشري المصري على اصوله Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري على اصوله   الكشري المصري على اصوله Icon_minitimeالإثنين يناير 14, 2013 5:26 pm

وااااااااااااااااااااو جوعتينى اوووووووووى ايه رايك تعزمينى عليه هههههههه بجد موضوع كتييير حلوو شكرا hhhhhh
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر




الكشري المصري على اصوله Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري على اصوله   الكشري المصري على اصوله Icon_minitimeالجمعة فبراير 15, 2013 12:55 pm

وااااااااااااااااااااااو بحب الكشري المصري وخاصه الصلصه لي فوقي يسلمو شهيتينه والله صلي زمااااااان مماكل كشري مصري
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر




الكشري المصري على اصوله Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري على اصوله   الكشري المصري على اصوله Icon_minitimeالجمعة مارس 01, 2013 7:58 am

مشگورینن رآئعے. تقدآميے إلى الأفضلے ^_^
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر




الكشري المصري على اصوله Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري على اصوله   الكشري المصري على اصوله Icon_minitimeالجمعة مارس 01, 2013 3:07 pm

يعطيكي الف عافيه

موضوع جدا مفيد

انتضر جديدك ♥

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جييهان

جييهان


عدد المساهمات : 90
تاريخ التسجيل : 06/03/2013
العمر : 26
الموقع : الجزائر

الكشري المصري على اصوله Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري على اصوله   الكشري المصري على اصوله Icon_minitimeالأربعاء مارس 06, 2013 7:54 pm

الكشري المصري على اصوله Hawa_1339451632_152
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكشري المصري على اصوله
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ṧαẞαẏα ♥ ȋᵯᵯḭᵰϵᵰᵵ :: ::..ما لذ وطاب..::-
انتقل الى: